Fönster

Fönster

Byta, uppgradera och/eller renovera dina fönster? Vi hjälper dig! Låt våra kunniga glasmästare hjälpa dig att avgöra vad som är bäst för just dina fönster och din budget.

Vi erbjuder gratis hembesök och besiktning men ibland kan det räcka med ett samtal eller mejl för att komma fram till bästa lösning och offert.

Fönsterrenovering

Gamla fönster är oftast både charmiga och snygga. Även om träet inte är friskt, är det ofta både bättre och billigare att renovera fönstret. Byter man dessutom innerglaset till energiglas förbättrar man u-värdet avsevärt (från ca 2,8 till ca 1,6).

I vårt eget snickeri kan vi förutom att rötlaga, även komplettera med spröjs och bygga om kopplade bågar till isolerglas där man slipper putsa mellan glasen.

Fönsterrenovering enligt Auktoriserat fönsterunderhåll:

Justerar och hänger av bågarna, täcker med fönsterskydd, hyvlar och slipar trärent på de väderutsatta ytorna, byter virke och gångjärn som är dåliga, skrapar och tvättar övriga ytor, rensar bort allt kitt, kittar med elastiskt kitt (Laseal), oljar, grundar, målar två gånger med oljebaserad färdigfärg, monterar tillbaka bågarna, funktionskontrollerar och ev. monterar tätningslister.

Fönsterbyte

Låt ett proffs ta hand om fönsterbytet! Vi utför fönsterbyten på alla typer av hus och hjälper dig att välja ett fönster, skjutdörr, balkongdörr och takfönster som passar ditt hus och dina behov.

Vi måttbeställer fönster utan extra kostnad (gäller ej takfönster).

Vi jobbar endast med några av de bästa leverantörerna för att kunna leverera bästa kvalitet till våra kunder. Några av våra leverantörer är: H-fönstret i Lysekil, Westcoast Windows, Nordan, Traryd, Elitfönster och Tanumsfönster m.m.

Isolerglas

Den utan tvekan vanligaste glaskonstruktionen när det gäller glas i fönster idag är isolerglaset. Det är 2 eller 3 glas som är ihoplimmade med en distanslist som gör att man får en bra isolering. Nutidens glas kan även ha både gas i mellanrummen mellan glasen och energiglas för att förbättra isoleringsförmågan ytterligare.

Man kan även få andra typer av egenskaper såsom säkerhets-, solskydds-, inbrottsfördröjande och insynsskyddande glas.

Vill du ha information
om priser eller har andra frågor gällande jobb?